Bebek Bakıcısı Sözleşmesi Örneği
Bebek bakıcısı sözleşmesi örneği, sözleşme örneği, bakıcı sözleşmesi örneği, çocuk bakıcısı sözleşmesi örneği, hasta bakıcısı sözleşmesi örneği, bebek bakıcısı sözleşmesi nasıl yazılır ?, Bebek bakıcısı sözleşmesi hakkında, bebek bakıcısı sözleşmesinde neler içermeli?
Bebek Bakıcısı Sözleşmesi Nedir?
Bebek bakıcısı sözleşmesi işveren ve çalışacak için önemli bir sözleşmedir. Sözleşme içerisinde, çalışma saatlerinin, özel durumların, maaşın, mesai saatlerinin, özel durumların olduğu anlaşmadır. Bakıcı sözleşmesi aile için önem arz etmektedir. bir bakıcıyı yatılımı yoksa yatısız bir şekilde mi anlaştığını sözleşme üzerinde kağıda dökmüş olursunuz. Ücret şartları gibi önemli konuları sözleşme üzerinde anlaşarak sıkıntı çıkmaması önlenmektedir. Bakıcı sözleşmesi imzalandığı takdirde tüm kurallar sağlam bir temele dayanmış olmaktadır. Kağıt üzerinde geçen tüm kurallar iki tarafın imzası ile artık geçerli olmuştur. Bakıcı sözleşmesi çalışacak birey içinde büyük önem arz etmektedir. Örneğin bu birey bebek bakıcısı olarak anlaşıp yaşlı bir bireye bakma hakkına sahip değildir. Hangi konuda bakıcı olarak anlaştı ise o konuda hizmet vermesi gerekmektedir. Bakıya yazılan sözleşme haricinde başka bir iş tanımı yüklenemez. Yüklenmemelidir. İş tanımı yüklendiği takdirde bakıcı o işe olan enerjisini kaybedecek ve bakıcılık işi artık onun için anlamsız bir meslek haline gelecektir. Bu gibi sorunlar ile karşılaşmamak için sözleşme yapılması çok önelidir. Örneğin bir bebek bakıcısı tutulup o bakıcıdan sözleşme tarihi dışında belirli bir süre sonra vazgeçilmesi yasal değildir.
Bebek Bakıcısı Sözleşmesi Nasıl Olmalıdır?
Bebek bakıcısı sözleşmeleri tüm ayrıntıları belirtmelidir. Belirlenen bu ayrıntılar iki tarafında rızası olması gerekmektedir. İki taraf da belirtilen bu kurallara riayet etmek zorundadır. Bebek bakıcısı iş kapsamındaki iş sözleşmesi kıstasları dikkate alınarak doldurulmalıdır. Bakıcı sözleşmesinin nasıl olacağını sıralayacak olursak;
1 – Bebek bakıcısı sözleşmesi hazırlanırken tarafsız, etik ve iş ahlakına uygun bir şekilde yazılmaya dikkat edilmelidir.
2 – İşveren ailenin, çalışan bireyin tüm adres bilgileri, iletişim bilgileri sözleşmede yer almalıdır.
3 – İş veren ailenin beklentileri yazılmalıdır. Çalışacak bireyin mesai saatleri, izin günleri, seyahat izinleri, beklenen esneklikler hakkında detaylıca bilgiler verilerek ortak bir karar alınmalıdır.
4 – Sözleşme herhangi bir bakıcı şirketi ile yapılıyor ise alınan danışmanlık bedeli bakıcı sözleşmesinde ya da yardımcı sözleşmesinde fatura düzenlenerek eklenmelidir.
5 – Bakıcı sözleşmesi kullanılarak çalışacak bakıcı ya da yardımcı personelin kimlik bilgileri aileye sunulmalıdır.
6 – Bakıcı sözleşmesi hazırlanırken tarafsız bir biçimde tüm bireyleri sorumluluk ve güvence altına almalıdır. Çünkü aile bireyleri evlerini emanet ettikleri için hizmet kalitesini iş ahlakı ile ortaya koymak zorundadırlar. Bu süre zarfında çalıştırılacak elaman yeni aile bireyleri ile tanıştığı için tedirgin bir ortama fırsat vermeden normal bir şekilde karşılanmalıdır.
Bebek Bakıcısı Sözleşmesi
Bebek Bakıcısı Sözleşmesinde Neler İçermeli?
Bebek bakıcısı sözleşmesi hazırlanırken yazılan tüm maddeler çok önemlidir. İki tarafında ortak kararları olduğu için sözleşme yazarken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar bulunmaktadır. Bakıcı sözleşmesi yazarken dikkat edilmesi gereken hususlar;
1 – Çalışma saatleri ayrıntılı bir biçimde yazılmalıdır. Örnek olarak 08:00/19:00 gibi.
2 – Avantajlar kısmı yazılmalıdır. Avantajlar kısmını örnek vererek açıklayacak olursak; sağlık sigortası, tatil ödemeleri, mesai saatleri gibi.
3 – Görevler yazılmalıdır. Örneğin saat 15:00’da bebeğin sütü verilecek. Ya da aile ile anlaşma yapıldı ise, yatak toplanacak, ütü yapılacak, yemek yapılacak gibi.
4 – Özel durumlar yazılmalıdır. Bu özel durumlar çalışan birey ile iş veren arasında değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin; yapılan iş uzarsa, çalışılan her saat için normal ücretin 2 katı ödenecektir ya da eğer işe gelinmemesi gibi bir durum olursa sabah erken saatte haber verilecek gibi.
5 – Gece mesaisi için anlaşma yazılmalıdır. Genellikle gece mesaileri sıkıntı yaratabilir. Bu sıkıntıların oluşmaması için sözleşmede gerekli olan şartlar yazılmalıdır.
6 – Giderler yazılmalıdır; çalıştırmakta olacağınız bireyin telefon faturalarını, benzin parası gibi giderlerini ödemek isterseniz giderler kısmı yazmalısınız.
7 – Acil durum planları yazmalısınız. Örneğin aile bireylerinden kimseye ulaşılamadığı takdirde çocuğun anneannesi, babaannesi gibi bireylere bırakılması gibi durumlar oluşabilmektedir.
Bebek Bakıcı Sözleşmesi
1 – Taraflar
Aile Bireyi İsim Soyisim : . . . . . . . . . .. . . . . . . . . .
Adresi : . . . . . . . . . .. . . . . . . . . .
Bakıcı İsim Soyisim : . . . . . . . . . .. . . . . . . . . .
T.C Kimlik No: : . . . . . . . . . .. . . . . . . . . .
Adresi : . . . . . . . . . .. . . . . . . . . .
Yukarıda Adı ve Soyadı yazılı taraflar, aralarında “Bakım – Bakıcı ve Hizmetli Sözleşmesi” düzenleyip imzalamışlardır.
2- Bakıcılığın Konusu
. . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .
3- Çalışma Saatleri
Bir ay içinde çalışılan her gün sabah saat …..’dan, akşam saat . . . . . ‘ a kadar hizmet verilecek. Pazar Günü Çalışılmayacaktır.
Aylık maaş ödemesi ay, . . . . . .gün olarak hesaplanacaktır.
4- Sözleşme Süresi
Sözleşmenin süresi . . . . . . aydır.
5- Ücret
Ücret, aylık net . . . . .. . . . . . . (Türk Lirası)dır. Her Ayın . . . . . . günü ödenecektir.
6- Diğer Ücretler
Bakıcının telefon faturası, yol parası da ödenecektir.
7- Vergi ve Sgk Primleri
Damga vergisi ve SGK primleri ödenecektir.
8- Yardımcı Hizmetli
Hizmetli ya da yardımcı çalıştırılmak gerekirse, o da sözleşmedeki şartlar çerçevesinde çalıştırılacaktır.
9- Fesih
Bebeğin yeterli olgunluğa kavuşması halinde süresi dolmadan bu sözleşme fesh edilebilir.
10- İbra
.Bu sözleşme, taraflardan herhangi biri tarafından feshedildiği takdirde, taraflar düzenleyecekleri bir tutanak ile birlikte ibra edeceklerdir.
11- Yürürlük
Sözleşme, taraflarca okunup anlaşıldıktan sonra . . . . . / . . . . ./ . . . .. . . tarihinde imzalanıp yürürlüğe girmiştir.
Aile Fertleri Bakıcı
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .