Bakıcı

Dadı Seçmek İçin 9 Altın Kural

Dadı Seçmek İçin 9 Altın Kural

Yoğun iş gücü, seyahat planları gibi nedenlerden dolayı ebeveynler çocuklarına bir dadı seçerler. Annelik izninin sona ermesinden sonra doğru dadıyı seçmek gerekmektedir. Peki doğru dadı seçmek için nelere dikkat edilmelidir. Çocuğunuza sizin kadar iyi bakabilen bir dadı bulmanız için 9 altın kural belirledik. Doğru dadı bulmanız için bu ipuçlarımıza göz atabilirsiniz.

 

1- İkametgâhı size yakın bir dadı tercih edin

Dadı seçim süreci biraz stresli olsada doğru dadıyı bulduktan sonra gözünüz arkada kalmayacaktır. İşe gitmeden önce çocuğunuzu dadıya bırakmanız için en mantıklı seçenek yakın bir ikametgâhta oturan dadı olmasıdır. Diğer seçeneklerden biri ise sizin ya da çocuğunuzun iş yerine yakın bir yer olması kolay olacaktır.

2- Dadının Evini Gezin

Çocuğunuzu emanet edeceğiniz dadının nasıl bir ortamda yaşadığını öğrenmeniz iki taraf içinde güvenli olacaktır. Dadıdan müsade alınarak ev gezilebilir. Çocuğunuzun keyifli vakit geçirebileceği ortam varmı? Çocuğunuz için yeterli sayıda oyuncak bulunuyor mu? Çocuğunuzu emanet ettiğiniz yerde dadı ve çocuktan başka evde kalan kimler var? Bu gibi sorulara ışık tuttuktan sonra ilerleyen zamanlarda da aklınızda soru işareti kalmayacaktır.

3-Dadınızdan Etkinlikler Hakkında Bilgi Alın

Dadılar genellikle haftada 1 yada 2 kez etkinlik yapmaktadırlar. Yapılan etkinlikler hakkında dadıdan bilgi alınarak öneri ve çözümler sağlanabilir.

4- Çocuğunuz dışında başka bir çocuğa dadılık yaptığını sorun

Çocuğunuza bakacak dadının yalnız kalma durumundan dolayı bir veya birden çok çocuğa bakıp bakmadığı sorun.

5- Çocuk yetiştirme konusunda sizin de görüşlerinizi paylaşan bir dadı seçmelisiniz.

Siz çocuğunuza rahat bir tutum sergilerken disiplinden taviz vermeyen bir dadı seçmek istemezsiniz. Bu sebeple temel prensipler söz konusu olduğundan dolayı görüşleri paylaşmak oldukça önemlidir.

6-  Dadınızla Ücreti Konuşun

Dadınızla ücreti ilk zamanlarda konuşmak ilerleyen zamanlarda sıkıntı olmaması için oldukça iyi bir çözüm olacaktır. Saatlik mi ücret alacağı, haftalık mı ücret alacağı, resmi tatillerde ödeme yapılıp yapılmayacağı baştan itibaren açıkça konuşulmalıdır.

7- Dadınızla Hassas Konuları Konuşun

Dadınızla hassas konuları konuşmalısınız. Örneğin çocuğunuz hastayken dadınız ona bakmayı kabul edecek mi? Dadınız saat konusunda esnek çalışabilecek mi? İş hayatınızda yoğun bir temponuz varsa akşamları çocuğunuz kalabilecek mi? Bu gibi durumları dadınızla karşılıklı olarak konuşmanız gerekmektedir.

8- Çocuğunuzu dadınız ile tanıştırın

Çocuğunuzu dadınız ile tanıştırarak ona karşı ne hissettiklerini öğrenin. Bu durum hem dadınız hem de çocuğunuz için daha iyi olacaktır.

9- İçgüdülerinize güvenin

Dadınız için somut argümanları bir kenara bırakarak önemli olan şeyin hisleriniz olduğunu unutmayın. En değerli varlığınız olan çocuğunuzu güvenip içinizin ferah olacağı bir dadıya teslim etmeniz gerekmektedir.

Yorum Yap

E-Postanız Yayımlanmayacak

En Çok Okunan Yazılar

Okumaya Devam Et